Building Apollo: Na 3 weken verbouwen

De eerste dagen van de verbouwing zitten erop. De muren zijn kaal, de buren zijn ingelicht over het geluidsoverlast van de werkmachines en we zijn erg enthousiast om ons idee werkelijkheid te maken. Apollo wordt een opnamestudio in het centrum van een drukke woonwijk dus we moeten zeker goed nadenken over hoe en wat we gaan doen zodat het decibel gehalte niet te hoog is voor de omliggende buren. We moeten er op ons gemak kunnen werken en niemand moet er last van hebben!

Lees meer »

Building Apollo: Eerste stappen

En dan is het eindelijk tijd. Na maanden plannen, uittekenen en schetsen zijn dan eindelijk de tekeningen klaar bij de architect en kunnen we beginnen met het opbreken van de badkamer en de schuur achter ons huis waar de mooie en nieuwe Apollo Studio komt. Samen met twee aannemers gaan we deze droom waarmaken en worden de eerste stappen gelegd om Apollo uit de grond te trekken. De muren van de badkamer en de schuur worden compleet weggehaald en opnieuw gebouwd met de desbetreffende geluidsisolatie. Tevens komt er vloerverwarming zodat de ruimtes altijd op een gebalanceerde temperatuur zijn.

Lees meer »

Building Apollo: Visie

Niks is zo fijn als een eigen plek om je kennen en kunnen uit te oefenen. Apollo was een idee dat al jaren door ons hoofd raasde. Aangezien we beide altijd al in de muziek zaten was een eigen opname studio een kinderdroom voor ons. We wouden graag een plekje creëren waar we ons zelf konden terug trekken en waar we onze ziel konden opnemen. Van alle songs die we hebben geschreven is maar een deel echt uitgebracht of iets mee gedaan. Soms was een liedje net niet goed genoeg voor op de bühne en een ander moment was het gewoon nog niet geleefd genoeg om opgenomen te worden. Nu we eindelijk hebben gekozen om Apollo aan huis te bouwen kunnen wij onszelf ook permitteren om op ons gemak alles door te pluizen, de beste solo eruit te pikken of die ene noot toch nog eens opnieuw in te zingen.

Lees meer »